vertalingen

Tijd van Zonde

Deepti Kapoor

Tijd van zonde, dat zich afspeelt in de stoffige dorpjes van Uttar Pradesh en de grootstedelijke buitenwijken van New Delhi, is een bedwelmende roman over gangsters en geliefden, valse vriendschappen, verboden liefdes en de vernietigende gevolgen van corruptie. Het is een episch verhaal dat wordt voortgestuwd door onvoorstelbare rijkdom, bizar nepotisme en het bloeddorstige geweld van de familie Wadia. 

 

Het Klimaatboek

Greta Thunberg

Het Klimaatboek toont glashelder hoe de vele crisissen op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert. Greta Thunberg vroeg aan bijna honderd leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen, onder wie vooraanstaande wetenschappers en denkers als Naomi Klein, Margaret Atwood, Thomas Piketty, Jason Hickel en Amitav Ghosh. 

'De forel'

Seán Ó Faoláin

Op vakantie op het platteland vindt de twaalfjarige Julia een mysterieuze forel, opgesloten in een nauwe holte langs de rand van een donker pad. Ze moet kiezen tussen de hang naar mysterie en de drang tot praktisch handelen. In ‘De forel’ toont de Ierse schrijver Seán Ó Faoláin (1900-1991), volstrekt onbekend in de Lage Landen, zich een meester van het korte verhaal.

 

Lied voor Kathy

Simon and Garfunkel

In het kader van een Van maker tot lezer-project, mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en onder leiding van Nan Lenders, vertaalde ik Paul Simons onvolprezen meesterwerk ‘Kathy’s Song’. Zodra de coronapandemie het toelaat hopen we met dit project door het land te touren. De zang zal worden verzorgd door Cécile de Morrée; de vertaler zal haar begeleiden op zijn gitaar.